Radiatoarele pot fi împărțite în radiatoare, radiatoare convectoare și sisteme de încălzire cu panouri.
Radiatoarele sunt, de obicei, structuri goale din oțel care transportă apa și care acționează ca schimbătoare de căldură și eliberează energia generată și stocată sub formă de căldură în aerul înconjurător Radiatoarele secționale reprezintă forma originală și se găsesc acum doar în clădirile vechi. Radiatorul tubular este modelul succesor, care este utilizat și ca uscător de prosoape. În prezent, cel mai popular radiator este radiatorul panou, care economisește spațiu și este eficient, care emite, de asemenea, mai multă căldură radiantă.
Convectoarele sunt sisteme tipice de încălzire suplimentară, deoarece pot încălzi rapid aerul din încăpere, dar nu îl pot stoca. Radiatoarele electrice aspiră aerul mai rece, îl încălzesc prin aripioare și îl expulzează în sus printr-o ieșire de aer, cu sau fără ventilator.
Radiatoarele cu panou sunt cele mai eficiente tipuri de radiatoare. Temperaturile scăzute ale fluxului, puțină convecție și mai multă căldură radiantă vor îmbunătăți climatul interior. Aceste radiatoare sunt ideale atunci când sunt utilizate în combinație cu sistemele de energie regenerativă. Acestea sunt disponibile ca încălzitoare de podea, de perete și de tavan.