Găsiți centrala pe gaz perfectă.
Împreună cu un partener certificat, analizați situația dumneavoastră și găsiți viitorea centrală pe gaz.
Tehnologia modernă de condensare a gazelor este benefică în multe feluri. Se potrivește aproape tuturor locuințelor, oferă un nivel ridicat de confort pentru încălzire și apă caldă menajeră și implică costuri și eforturi de instalare relativ reduse. În plus, reduce consumul de energie utilizată pentru încălzire cu până la 30%, atunci când se înlocuiesc centralele vechi. Pe această pagină, veți găsi toate informațiile relevante despre diferitele opțiuni, funcționalități, avantaje și costuri.
De la prețuri de achiziție rezonabile și funcționare eficientă, până la impact redus asupra mediului și cerințe mai mici de spațiu în casă: Tehnologia de condensare a gazului pentru încălzirea dvs. are o serie întreagă de avantaje - nu numai în comparație cu sistemele convenționale de încălzire pe gaz și pe combustibil lichid.
Principiul de funcționare al unei centrale cu condensare pe gaz este destul de simplu, dar eficient: nu numai că utilizează în mod optim energia furnizată, ci și energia termică a gazelor de ardere.
În general, arderea gazului produce căldură care este folosită pentru a încălzi apa din centrală. Această apă este trimisă printr-un sistem de conducte în radiatoare - care eliberează căldura direct în încăpere. În același timp, centrala extrage căldură suplimentară din gazele reziduale prin condensarea acestor vapori de apă în apă lichidă, recuperând astfel căldura latentă de vaporizare. Ca urmare, această căldură este, de asemenea, transformată în căldură care poate fi utilizată pentru încălzire.
Datorită utilizării maxime a energiei, tehnologia de condensare pe gaz reduce atât costurile de încălzire, cât și emisiile.
Toate dispozitivele noastre cu gaz sunt adaptabile și capabile să funcționeze cu următoarele tipuri de gaz:
Încălzire cu gaz natural.
Centrala dumneavoastră este alimentată direct prin racordul la rețeaua de gaz și astfel asigură căldură eficientă.
Încălzire cu gaz lichefiat.
Dacă locuinţa dvs. este în afara rețelei publice de gaz, gazul lichefiat este o alternativă rezonabilă. Folosirea acestuia necesită un rezervor de gaz care este instalat în subsol sau în grădină – chiar și sub nivelul solului pentru a-l face aproape invizibil!
Încălzire cu biogaz.
Dacă încălzirea este o problemă de mediu pentru dvs., biogazul este calea de urmat: Obținut din deșeuri organice, este considerată o energie regenerabilă.
Încălzire cu hidrogen.
În ciuda evoluțiilor tehnologice în domeniul aparatelor de încălzire din ultimele decenii și a utilizării tot mai mari a energiilor regenerabile, o parte semnificativă a emisiilor globale de CO² încă este cauzată de încălzire. O cheie pentru a face sistemele existente ecologice este hidrogenul. De aceea, unele dintre produsele noastre sunt deja proiectate să funcționeze cu un amestec de hidrogen de până la 20% în gazul natural.
Hidrogenul este unul dintre cei mai buni purtători de energie ai viitorului și va permite tranziția către o aprovizionare cu energie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.
Arderea hidrogenului verde produs cu ajutorul energiilor regenerabile nu produce CO². De fapt, singurele subproduse sunt oxigenul și apa. Putem spune că este neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.
Deja astăzi facem posibilă utilizarea hidrogenului ca sursă de energie, cu ajutorul unor centrale care pot arde un amestec de 20% hidrogen.
Principalele diferențe dintre sistemele moderne de încălzire pe gaz sunt legate de dimensiuni și de performanță. Diferitele modele oferă soluții pentru spații limitate, precum și pentru o cerere crescută de energie.
Defecțiuni repetate, poluare fonică, întreruperi ale alimentării cu apă caldă sau necesitatea de a reduce costurile de încălzire prin intermediul unei eficiențe sporite: Motivele pentru o înlocuire a actualei centrale pot fi foarte diferite. Dar este întotdeauna o investiție relativ mică și o soluție rapidă, care oferă un confort sporit și un potențial semnificativ de economisire pe termen lung. Centralele noastre utilizează cea mai recentă tehnologie de condensare a gazelor pentru a crește nu numai confortul, ci și eficiența față de sistemele convenționale - reducând costurile de încălzire cu până la 30% atunci când vă înlocuiți vechea centrală.
A sosit momentul să înlocuiți vechiul sistem de încălzire? Dacă da, aicigăsiți toate informațiile de care aveți nevoie.
Există diferite tehnologii disponibile pentru a fi combinate cu centrala dumneavoastră pe gaz. O opțiune de combinare foarte comună este cea a gazului cu o pompă de căldură.
Pompele de căldură furnizează căldură într-un mod mult mai ecologic - dar cu limite în ceea ce privește temperatura de debit care poate fi atinsă. De aceea, capacitățile lor ar putea să nu fie suficiente în toate cazurile, cum ar fi clădirile care nu sunt izolate în mod optim. Cu toate acestea, ele reprezintă o alegere ideală atunci când sunt combinate cu o centrală pe gaz: Pompa de căldură servește drept furnizor principal de căldură ori de câte ori temperaturile exterioare permit o utilizare eficientă, în timp ce sistemul de încălzire pe gaz asigură suficientă căldură și apă caldă în toate celelalte situații.
Indiferent dacă doriți să vă înlocuiți vechea centrală sau să căutați soluția ideală într-o construcție nouă: sistemele de încălzire pe gaz sunt în general mai puțin costisitoare decât sistemele de încălzire pe combustil lichid – iar o centrală combi este mai ieftină decât una de pardoseală. Acest lucru se aplică prețurilor la centrale, precum și instalării.
Împreună cu un partener certificat, analizați situația dumneavoastră și găsiți viitorea centrală pe gaz.
Instalatorul local Vaillant vă prezintă o ofertă care include componentele specifice și costurile de instalare.
Instalatorul local Vaillant vă instalează noua centrală pe gaz și se ocupă de cea veche. Acesta vă poate oferi o garanție extinsă cu 3 sau 5 ani și un contract de service.
Cel mai simplu mod de a economisi la costurile de încălzire este să reduceți temperatura camerei cu 1-2 °C:
Reducerea temperaturii camerei cu un singur grad poate economisi deja până la 6% din costurile de încălzire. Datorită eficienței mai ridicate a sistemelor moderne de încălzire pe gaz, puteți obține economii similare fără a compromite confortul de viață.
Costurile totale de înlocuire a vechii instalații de încălzire pe gaz depind de mai mulți factori - de la prețul centralei și al sistemului de evacuare a gazelor de ardere până la costurile de instalare. Instalatorii noștri autorizaţi sunt bucuroși să vă ofere o estimare detaliată a costurilor.
Alegerea și amplasarea ideală a centralei depinde de situația dvs. locativă: Spațiul dat și racordurile de la sistemele de încălzire mai vechi sunt decisive pentru a determina centrala care se potrivește cel mai bine locuinței dumneavoastră. Centralele de pardoseală necesită aproximativ 3 m² pentru instalare, în timp ce centralele murale pot fi instalate cu economie de spațiu în nișe și colțuri nefolosite.
Pentru o eficiență și o siguranță maxime, aparatele dvs. noi ar trebui să facă obiectul unei întrețineri anuale.
Întreținerea sistemului de încălzire în mod regulat cu ajutorul unuia dintre partenerii noștri autorizați ajută la creșterea semnificativă a duratei de viață a acestuia.
Centralele noastre pe gaz sunt, în general, potrivite atât pentru radiatoare, cât și pentru încălzirea prin pardoseală. Modul în care sunt configurate depinde de tipul dumneavoastră de încălzire: În comparație cu modelele mai vechi cu radiatoare, tehnologia de condensare pe gaz este ideală pentru încălzirea prin pardoseală. În acest fel, oferă aceeași eficiență sporită pe care o oferă noile radiatoare cu temperatură scăzută.
Plăcuța de identificare cu numele produsului se găsește fie pe partea inferioară a aparatului, fie în spatele clapetei panoului de comandă. Dacă detaliile produsului nu sunt specificate pe aparat, căutați-le în manualul de utilizare sau obțineți informațiile de la instalatorul dumneavoastră.