

Prețurile în creștere ale gazelor și subvențiile ridicate - condițiile pentru modernizarea cu pompe de căldură sunt bune în acest moment. Dar, desigur, cu o astfel de investiție vă întrebați: Merită schimbarea? Cel mai probabil, da. Pentru că s-au întâmplat multe în domeniul pompelor de căldură. Acestea sunt acum mai ușor de instalat, mai accesibile și mai eficiente. Ceea ce le face, de asemenea, foarte atractive pentru modernizarea clădirilor mai vechi, dacă sunt îndeplinite anumite condiții, chiar și fără măsuri majore de renovare.
Proprietarii de locuințe sunt fericiți să se încălzească mai mult în mod independent în 2022. Am instalat noi sisteme de pompe de căldură în clădirile lor existente la nivel european.
Elementul central ecologic al casei dumneavoastră - pompa de căldură cu sursă de aer.
Adio costuri ridicate de încălzire: Cu o pompă de căldură cu sursă de aer obțineți până la 70% din căldură din aerul înconjurător. În combinație cu un sistem fotovoltaic, vă puteți spori și mai mult independența. Și susțineți necesarul de energie electrică al pompei dvs. de căldură cu puterea soarelui.
Asigură costuri de operare reduse la un nivel ridicat de confort
Emisiile reduse de zgomot nu numai că vă vor face vecinii fericiți
Încălzirea ecologică îndeplinește performanțe superioare
Atingeți o temperatură ridicată de tur pentru a se potrivi nevoilor dvs
Pompa de căldură prietenoasă cu mediul, pentru modernizare.
Modernizarea cu o pompă de căldură este o soluție excelentă. Căldura și apa caldă din clădiri reprezintă o mare parte din consumul nostru de energie. Mai mult de o treime din toate emisiile de CO² sunt generate în acest domeniu. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că majoritatea sistemelor de încălzire nu sunt suficient de eficiente sau sunt învechite. Prin înlocuirea vechiului sistem de încălzire cu o pompă de căldură, puteți crește eficiența încălzirii și reduce semnificativ emisiile de CO².
Împreună cu un partener autorizat analizați situația dumneavoastră și găsiți viitorul sistem de încălzire.
Instalatorul local Vaillant vă prezintă o ofertă care include componentele specifice ale sistemului și costurile de instalare.
Odată cu oferta dumneavoastră puteți solicita subvenții. Instalatorul local Vaillant vă poate ajuta cu plăcere în acest sens.
Instalatorul local Vaillant vă instalează noul sistem de încălzire și se ocupă de cel vechi. Acesta vă poate oferi o garanție de 5 ani și un contract de service.
Împreună cu un partener autorizat analizați situația dumneavoastră și găsiți viitorul sistem de încălzire.
Instalatorul local Vaillant vă prezintă o ofertă care include componentele specifice ale sistemului și costurile de instalare.
Odată cu oferta dumneavoastră puteți solicita subvenții. Instalatorul local Vaillant vă poate ajuta cu plăcere în acest sens.
Instalatorul local Vaillant vă instalează noul sistem de încălzire și se ocupă de cel vechi. Acesta vă poate oferi o garanție de 5 ani și un contract de service.
Da, pompele de căldură pot funcționa eficient în clădirile mai vechi. Mai ales dacă acestea au fost renovate pentru a optimiza eficiența energetică și au încălzire prin pardoseală. Ca regulă generală: cu cât gradul de modernizare este mai ridicat, cu atât recomandăm mai mult utilizarea unei pompe de căldură. Un prim pas în lumea încălzirii regenerabile poate fi, de asemenea, un sistem hibrid în care pompa de căldură și centrala cu condensare pe gaz lucrează împreună.
Pompele noastre de căldură sunt la fel de silențioase ca o șoaptă. Și sunt astfel printre cele mai silențioase de pe piață. Acest lucru înseamnă că unitatea exterioară a pompei noastre de căldură poate fi instalată fără probleme chiar și în complexe rezidențiale cu cerințe stricte de protecție împotriva zgomotului. Vreți să o auziți cu urechile voastre? Faceți-vă o primă impresie cu aplicația Sound Box.
Vă recomandăm să combinați o pompă de căldură cu încălzirea prin pardoseală. O pompă de căldură este mai eficientă atunci când temperatura fluxului este cât mai scăzută posibil. Acesta este cazul suprafețelor mari de încălzire, cum ar fi încălzirea prin pardoseală. Cu toate acestea, este posibil să combinați radiatoarele cu o pompă de căldură. Puteți clarifica cu arhitectul sau cu instalatorul de la fața locului dacă această combinație merită. În cazul în care suprafețele dumneavoastră de încălzire nu pot fi asigurate doar cu ajutorul pompăei de căldură, un prim pas bun în lumea încălzirii regenerabile poate fi un sistem de încălzire hibrid. Aici, pompa de căldură și centrala cu condensare pe gaz lucrează împreună.
În interiorul casei, aveți nevoie de spațiu suficient pentru unitatea interioară a pompei de căldură și pentru boilerul de apă caldă. Spațiul necesar pentru unitatea exterioară depinde de sursa de energie aleasă. În cazul pompelor de căldură cu sursă de aer, unitatea exterioară este amplasată în grădină sau direct pe peretele clădirii - cu o distanță minimă față de clădirile vecine și de limitele de proprietate. În cazul pompelor de căldură sol-apă sau al pompelor de căldură cu apă-apă (pompe de căldură cu sursă subterană), colectorii se amplasează în pământ.
Un sistem de încălzire care să fie bun și pe timp de vară? Da, o pompă de căldură cu sursă de aer își poate inversa procesul și poate răci în mod activ. În loc să extragă căldura din aerul exterior și să încălzească astfel încăperile, aceasta eliberează căldura din încăperi în mediul înconjurător. Cu răcirea activă, puteți reduce temperatura camerei cu până la 3 °C. Dar fiți atenți: nu orice sistem de încălzire prin pardoseală este potrivit. Cel mai bine este să vă adresați instalatorului Vaillant local în acest sens.
COP (coeficientul de performanță) și SCOP (coeficientul sezonier de performanță) arată cât de eficient funcționează o pompă de căldură. Acestea sunt cele mai importante rapoarte pentru eficiența unei pompe de căldură. Și sunt calculate pe baza energiei termice generate de pompa de căldură împărțită la energia electrică utilizată pentru funcționarea pompei de căldură.
De exemplu, dacă pompa dvs. de căldură furnizează o putere de 12 kW și consumă 3 kW de curent pentru a face acest lucru, COP va fi 12 / 3 = 4. COP rezultă dintr-un calcul foarte simplificat, cu valori presupuse. Acest raport este utilizat pentru a compara eficiența diferitelor pompe de căldură. Cu cât COP este mai mare, cu atât mai mic este consumul de energie electrică al pompei de căldură.
SCOP urmează același principiu. Cu toate acestea, ia în considerare întregul an cu toate variațiile de temperatură existente. Prin urmare, poate fi calculat doar retrospectiv. Pompa dumneavoastră de căldură instalată va arăta un SCOP diferit pentru fiecare an - în funcție de modelul dumneavoastră de utilizare și de condițiile meteorologice. O iarnă blândă, de exemplu, va avea ca rezultat un SCOP semnificativ mai bun decât o iarnă lungă și grea, cu multe zile reci și temperaturi sub 0°C.
Distingem pompele de căldură în funcție de tipul de sursă de căldură utilizată.
Cea mai frecvent utilizată pompă de căldură în proiectele de modernizare este pompa de căldură cu sursă de aer. Aceasta utilizează căldura din aerul înconjurător. Acest tip este atât de popular deoarece nu există costuri majore de dezvoltare pentru sol.
Pompele de căldură cu sursă de căldură din sol utilizează căldura stocată în sol. Acestea pot fi utilizate numai în combinație cu un sistem de distribuție a căldurii pe bază de apă, cum ar fi radiatoarele sau încălzirea prin pardoseală. De aceea, ele se mai numesc și pompe de căldură sol-apă. Dacă doriți să obțineți în mod eficient temperaturi de debit ridicate în modernizarea dumneavoastră, acest tip este o alegere bună.
Pompele de căldură cu sursă de apă utilizează căldura conținută în apa subterană. Acestea au nevoie de un puț. În acest caz, apa subterană este extrasă prin intermediul unei pompe de aspirație din puțul de extracție și introdusă în pompa de căldură.
Momentan, nu sunt disponibile subvenții pentru achiziția și instalarea pompelor de căldură.